Search
  • Sabina Veronika Golob

Kako hitreje manifestirati svoje želje


V zadnjem letu se mi je zgodilo, da sem iz želja po izpolnitvi, sreči, ljubezni, službi, ki je moje poslanstvo vedno bolj dodajala in prehajala proti željam, ki so bile že zelo konkretno bolj odsev tega – večji dom, potovanja, finančna svoboda ipd. Seveda se je s tem manifestacija teh želja nehote upočasnila in otežila. Kako hitro se nam lahko zgodi, da pozabimo, kaj nas dejansko osrečuje in se posvetimo ter si želimo bolj materialne stvari.


Želje po rasti, razvoju ali materialne želje

Želje so gonilna sila, ki nas vodi k napredku. Seveda smo v poplavi materializma in z druge strani za kontra utež duhovnosti prišli do momenta, ko morda pri sebi pomisliš ali si je nekaj želeti slabo? Izkušnje so mi pokazale, da so želje dobre in me ženejo naprej. Moje sanje, namere so tiste, ki mi pomagajo pri lastnemu razvoju. Sem pa ugotovila, da je velika razlika v tem kakšne so te želje. Včasih me je zaneslo in sem si zaželela materialno željo, kjer sem pozabila vgraditi razvojni element. Ne samo da se je ta želja težje manifestirala, včasih je lahko prišla tudi z visoko ceno. Primer zaželela sem si samo več denarja, ki pa sem ga dobila na način, ki ga ne bi izbrala – izliv vode v stanovanju. Kot so me učili razni učitelji in moje lastne izkušnje je veliko boljše, če se fokusiramo na razvojno željo, materialne zadeve pa bodo kot stranski efekt prišle same. Zakaj nam tako nagajajo materialne želje? Živimo v družbi, kjer je eksistencialni strah eden od osnovnih gradnikov družbe in je globoko vgrajen v naši kolektivni zavesti. Ravno zato se hitro »zaciklamo« in si želimo ravno nasprotno od tega torej finančno svobodo, ampak ravno v tem je težava, da je tako ponavadi nikoli ne prikličemo. Zakaj? Ker se preveč fokusiramo na to, kar nimamo. Zato se je veliko bolje fokusirati na razvojne želje, kaj želimo narediti, kaj novega se naučiti, na kakšen način želimo rasti kot oseba, ostalo bo sledilo samo, če smo jih pravilno zastavili.Kakšen bi bil primer razvojnih želja?


Recimo opravljam delo, ki je moje poslanstvo in me osrečuje, vsak dan širim svojo zavest… Še posebej ta del, da imamo svoj smisel, da opravljamo ali imamo svoje poslanstvo je ključen v našem življenju. Ko so znanstveniki raziskovali zakaj na določenih področjih na Japonskem živijo ljudje preko sto let, je bila ena izmed ugotovitev ta, da imajo svoje poslanstvo, da se neprestano razvijajo in da delajo/opravljajo nekaj praktično do svoje smrti. Pravijo, da je ključno, da ostanemo vitalni, mladostni in zdravi, da imamo vedno svoj smisel, nekaj kar opravljamo, kar nas veseli.


Tudi sama kreiram predvsem kako se želim počutiti, kdo želim, da sem. Namreč iz stanja kdo si, se potem najlažje manifestirajo preostale želje, predvsem, če se počutiš izpolnjen, srečen, hvaležen. Največji preizkus zame pa je (in ga dnevno premagujem), da ostanem v tem občutku in ne pustim, da me zunanji dogodki mojega življenja povlečejo v skrbi in ven iz moje vizije. Samo na način, da se že počutim kot, da so vse moje želje že izpolnjene in da sem ta oseba že tukaj zdaj, se le-te manifestirajo.


Se beremo kmalu. <3

»Ne bojte se počasne rasti, bojte se ostati na mestu.« Kitajski pregovor

204 views0 comments

Recent Posts

See All

Veronika Golob

Ljubljana​​

Tel: 040-474-101

​​

info@svgolob.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© by Veronika Golob.