Search
  • Sabina Veronika Golob

Samopodoba - kako se vidiš v ogledalu


Ali smo si všeč, ko se pogledamo v ogledalu? Katere misli se nam pogosto podijo po glavi? Večina, še posebej ženske, smo preveč kritični do sebe… sem predebela, kožo imam ohlapno, poglej te gube ipd. Veliko tega nam je zakuhala modna industrija, ki v revijah, filmih, reklamah prikazuje presuhe, v «Photoshopu« obdelane manekenke in nam programira podzavest s tem. Preostalo pa si dodatno zakuhamo sami s svojimi mislimi, ki pa so seveda v 95% posledica naših nezavednih programov in prepričanj.


Kolikokrat pa se zares ustavimo in pomislimo ali jemo zdravo ali lepo skrbimo zase in za svoje telo? Najbrž precej manjkrat. Na žalost se prevečkrat ukvarjamo z »odsevom« v ogledalu – kako izgledamo, kakšno kožo imamo, postavo kot pa da bi se lotili notranjega vpogleda in našega zdravja.


Naše telo je naravnost neverjetno. V resnici se neprestano obnavlja, celi, zdravi, skrbi za ravnovesje v nas, če mu vsaj malo pomagamo. Samo zdrava hrana ni dovolj. Tudi misli so kot hrana lahko enako škodljive za naše telo, včasih še bolj. Najbrž ste že slišali ali celo sami ugotovili, da stres, skrbi, neprespane noči povzročijo veliko škode in dostikrat čutite posledice na telesu, zdravju.


Zdrava prehrana – zveni bolj preprosto kot je. Danes v poplavi informacij, diet, nasvetov kako jesti, superživil ipd. je navadnemu laiku težko razbrati kaj je res pravo in kaj bo delovalo na dolgi rok. Sama verjamem, da so zadeve učinkovite samo, če postanejo del tebe, tvojega življenjskega sloga. Tudi sama sem iskala ustrezno prehrano zame, na začetku zato, ker me je zdravje prisililo, da začnem bolj skrbeti za svoje telo, kasneje pa zato, ker sem opazila, kako boljše se počutim, imam več energije ipd. Zame je bila prava pot svetovanje o prehranjevanju po Tradicionalni kitajski medicini. Upošteva meni tako ljubo pravilo 80/20 torej 80% časa pazimo kaj in kako jemo, 20% časa pa si še vedno lahko privoščimo kakšno razvado tudi, če ni tako zdrava za nas. Poleg tega upošteva bioritem naših organov, letne čase in po določenem času, ko sem sledila temu sem opazila, da se mi je izboljšal tudi spanec, menstrualni cikel in še marsikaj.


Skrbeti za svoje telo in zdravje je celosten projekt. Hrana, zdrave misli in čustva pa tudi gibanje – vse je potrebno. Zanimivo pa je, da sem opazila, da mi je postal ljubši sprehod v gozdu, zmeren pohod na griček kot bolj intenziven dvoranski šport. Narava mi pomaga, da se mi dodatno napolnijo baterije in da se sprostim. Ustrezna prepričanja, zdrava hrana, navade, pozitivne misli in čustva pa so vedno pomembna, da ohranijo ali vzpostavijo ravnovesje v našem telesu.


Se beremo kmalu. <3

»Hrana je gorivo. Jej, da boš živel, ne živi zato, da bi jedel.” Moliere

145 views0 comments

Recent Posts

See All

Veronika Golob

Ljubljana​​

Tel: 040-474-101

​​

info@svgolob.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© by Veronika Golob.